کسانی که کاشت مو غیر اصولی را تجربه میکنند با دو دسته عوارض دست و پنجه نرم خواهند کرد. عوارضی که به دلیل انتخاب یک کلینیک کاشت مو بیکیفیت با آن مواجه میشوند و همچنین عوارضی که پس از کاشت به دلیل مراقبت اشتباه برایشان به وجود میآید. در صورتی که کاشت مو داخل یک کلینک تخصصی و با آخرین تکنولوژی روز انجام شود، هیچگونه عوارضی برای زیباجو به دنبال ندارد. اغلب مراجعین کلینیک نیلارز به دلیل آگاهی بالایی که نسبت به عوارض کاشت موی غیر اصولی دارند، تمایلی به استفاده از کلینیکهای بیکیفیت و نامعتبر نخواهند داشت.
عوارض کاشت مو بعد از چند سال نمایان میشود؟
معمولا تا 1 سال پس از کاشت مو مراحل ترمیم و رشد موی باکیفیت برقرار است و به همین دلیل شاید عوارض کاشت مو نامناسب در کوتاه مدت قابل مشاهده نباشد. در صورتی که فرد از یک تیم پزشکی مناسب استفاده نکند، ممکن است که در کوتاه مدت و چند روز بعد از کاشت مو نیز با عوارضی مواجه شود. در ادامه مهمترین عوارض کاشت مو سر و دیگر نقاط بدن را بررسی خواهیم کرد.
عدم رشد مو در محل برداشت
یکی از بزرگترین مشکلاتی که یک فرد پس از کاشت مو میتواند تجربه کند، عدم رشد مو در محل برداشت است. در صورتی که گرافت مو به صورت اصولی برداشت نشده باشد و به پوست آسیب رسیده باشد، رویش مو متوقف میشود. عموما روشهای کاشت موی تهاجمی با چنین چالشی بیشتر مواجه میشوند. دقت کنید که شناسایی و انتخاب یک روش مناسب جهت کاشت مو با توجه به نوع پوست سر و همچنین تراکم مو صورت می گیرد. در صورتی که فرد بانک موی قوی نداشته باشد و بخواهد برداشت انجام دهد، پیوند موی خوبی نیز انجام نمیدهد و در محل کاشت و محل برداشت گرافت مو با کم مویی جدی مواجه خواهد شد.
زخم و اسکار پوست سر
پس از کاشت مو اندکی زخم روی سر ایجاد میشود و با توجه به تایم طولانی عمل تعدد نقاط کاشت و برداشت زخمها کاملا قابل مشاهده نیست. معمولا پس از مدت زمانی که ریشه مو تقویت شده است و موی ضخیم رشد میکند، فرد با لمس کردن پوست سر خود متوجه زخم و مشکلاتی از این دست میشود. از مهمترین عوارض کاشت مو سر ماندگاری زخم و اسکار میباشد. فرض کنید که یک فرد مدت زمانی طولانی است که عمل کاشت مو را پشت سر گذاشته است، اما هنوز با جای زخم و اسکار دست و پنجه نرم میکند. در چنین مواقعی باید به یک پزشک متخصص پوست و مو مراجعه کند و در رابطه با این مشکل فرد مشاوره دریافت نماید.
حساسیت جدی و خارش
بعد از عمل کاشت مو داشتن احساس خارش و همچنین سرخی کاملا طبیعی است، پس از گذشت 30 الی 40 روز حساسیت پوست به کمترین میزان خود خواهد رسید و فرد خارش جدی ندارد. در صورتی که 6 تا 12 ماه از عمل کاشت مو گذشته باشد و فرد با خارش و مشکلاتی از این دست مواجه شود، به عوارض کاشت مو ناموفق مبتلا شده است. در صورتی که از کرم و یا سرم شستشو استفاده میکنید و میزان خارش پوست شما درمان نشده است، به احتمال زیاد مشکلات پوستی خاصی گرفته اید و باید توسط یک پزشک متخصص پوست و مو درمان شوید.
ریزش موی قابل توجه
زمانی که کاشت مو انجام میشود، یک مرتبه ریزش مو صورت میگیرد که کاملا طبیعی است. پس از آن رویش موی نازک شروع میشود و مجدد امکان ریزش آن وجود دارد. پس از گذشت 6 تا 12 ماه رویش موی ضخیم و قوی صورت میگیرد که ریزش آن غیرطبیعی است. زمانی که موی ضخیم و قوی یک شخص دچار ریزش شود، به این معنی است که عمل کاشت به درستی انجام نشده و گرافت موی شما به صورت کامل پیوند نشده است. حال این که گرافت مو قابل درمان است و یا خیر، توسط پزشک متخصص قابل تشخیص خواهد بود. به هیچ وجه نشانه های عوارض کاشت مو را خودتان دستکاری نکنید تا با مشکل مواجه نشوید.
ریزش مو به دلیل استرس
یکی از مواردی که به عنوان عوارض کاشت مو مطرح میشود، استرس است. در صورتی که فرد نسبت به نتیجه کاشت استرس داشته باشد و مداوم محل کاشت را دستکاری کند، باعث ریزش دو چندان مو خواهد شد. به صورت طبیعی کسانی که در مشاغل پراسترس مشغول کار هستند ریزش موی به مراتب بیشتری را تجربه میکنند. از نظر متخصصین حوزه کاشت مو، استرس جزو عوارض کاشت مو محسوب نمیشود، بلکه به عنوان عوامل تاثیر گذار شناخته میشود.
بی خوابی
یکی از عوارض کاشت مو که معمولا در یک الی دو روز اول بیشتر تکرار میشود، بیخوابی است. این موضوع میتواند به دلیل عوامل متعددی باشد و نمیتوان یک دلیل ثابت برای آن در نظر گرفت. داروهایی بی حسی، درد کاشت، گز گز شدن سر، خارش محل برداشت و … تمامی مواردی هستند که فرد در چند شب اول تجربه میکند. نکته بسیار مهمی که در این بخش باید مد نظر قرار دهید، خوابیدن مناسب و استفاده از آرام بخش جهت عوارض کاشت مو است.
بی حسی طولانی کف سر
یکی از چالشهای بسیار مهمی که به عنوان عوارض کاشت موی سر شناخته میشود، بیحسی است. چرا که فرد نسبت به مراقبتی که از سر خود باید انجام دهد، فراموش کار شده و گاها به پوست سر خود آسیب وارد میکند. به عنوان مثال فرد به دلیل خارش و یا تورم بسیار زیاد از داروهای بی حسی استفاده میکند، اما پس از مدت زمان کوتاهی نسبت به نظافت، دست زدن به سر و … بی تفاوت میشود که همین عامل میتواند ریسک آسیب به محل کاشت را افزایش دهد.
عوارض آمپول بی حسی کاشت مو
عوارض آمپول بی حسی کاشت مو متفاوت است و بستگی به نوع آمپول دارد. برخی پزشکان آمپول های بیحسی لیدوکائین را تجویز کرده و عده ای دیگر از ترکیبات متفاوت جهت بیحسی استفاده میکنند. معمولا قبل از کاشت مو زیباجو یک تست جهت مقاومت دارویی و یا واکنش آلرژیک انجام میدهد تا عوارض کاشت مو به کمترین میزان ممکن برسد. با این حال یک سری عوارض آمپول بی حسی کاشت مو را بررسی خواهیم کرد تا با عوارض کاشت مو بهتر آشنا شوید.
- حالت تهوع و سرگیجه
- کبودی محل تزریق تا چند روز پس از کاشت مو
- تورم محل تزریق و نواحی کاشت
- خونریزی سطحی در محل تزریق داروی بی حسی
- سردرد در بخشهای مختلف سر «در صورتی که میگرن دارید و سردرد شدید تجربه میکنید، حتما با پزشک خود در میان بگذارید.»
- سردی و وزوز گوش «برخی مواقع پس از تزریق آمپول بیحسی گوشی فرد بسیار داغ و یا بسیار سرد میشود. این موضوع به صورت ظاهری مشخص نیست و خود زیباجو باید به پزشک اطلاع دهد.»
- سرگیجه خفیف و یا سیاهی چشم
با توجه به تایم طولانی کاشت مو ممکن است که یک فرد چند مرحله نیاز به تزریق داشته باشد. در صورتی که فرد در هر مرحله احساس بدی پیدا کرد باید بدون فوت وقت به پزشک خود اطلاع دهد تا از هر گونه واکنش آلرژیک جلوگیری کند.
عوارض کاشت مو برای بچه دار شدن
به صورت کلی ارتباطی بین کاشت مو و بچه دار شدن وجود ندارد. چرا که نواحی انجام کاشت مو ارتباطی به بچه دار شدن نخواهد داشت. البته متخصصین حوزه سلامت پیشنهاد میکنند که تا 40 روز پس از کاشت مو رابطه جنسی شدید با هدف فرزند آوری و یا لذت نداشته باشید. چرا که این موضوع میتواند فشار قابل توجهی روی بدن شما داشته باشد. در صورتی که یک خانوم در دوران شیردهی قرار دارد، بخواهد از خدمات کاشت مو بهرهمند شود نیاز به تایید متخصص زنان دارد. چرا که وضعیت هر شخص با شخصی دیگر متفاوت است و نمیتوان در این باره نظر قطعی داد.
بهترین فصل کاشت مو چیست؟ | بهترین فصل برای کاهش عوارض کاشت مو چیست؟
اصولا یک فصل خاص جهت کاشت مو وجود ندارد و افراد میتوانند در هر فصلی از کاشت مو بهرهمند شوند. در چنین مواقعی همه چیز به لایف استایل و شرایط زندگی او بستگی دارد. معمولا فصل بهار و پاییز به دلیل تعادل دمایی که وجود دارد بهترین حالت کاشت مو میباشد. چرا که دمای بسیار بالا و یا دمای بسیار پایین تاثیر منفی روی کیفیت کاشت مو خواهد داشت و میتواند عوارض کاشت مو را دو چندان کند. شخصی که نسبت به این موضوع آگاه باشد و همواره در یک دمای متعادل مشغول به کار شود، میتواند در هر فصلی کاشت مو را تجربه نماید.
مرگ در اثر کاشت مو
با توجه به این که روشهای سنتی کاشت مو منسوخ شده است و دیگر کسی از این روش ها استفاده نمیکند، مرگ در اثر کاشت مو امری غیرممکن می باشد. البته اگر در یک کلینیک معتبر کاشت مو انجام دهید و حساسیت شما نسبت به داورها مورد بررسی قرار نگرفته باشد، احتمال آسیب وجود دارد، اما نه به اندازه ای که منجر به مرگ افراد شود. در روشهای نوین کاشت مو آسیب به کمترین میزان ممکن رسیده است و احتمال مرگ افراد نزدیک به صفر میباشد.
عوارض کاشت مو در مردان بیشتر است و یا زنان
تا به حال تحقیق عملی دقیقی انجام نشده است که کاشت مو بر اساس تفکیک جنسیتی مورد بررسی قرار گرفته شده باشد. با توجه به این که مردان بیشتر از خانوم ها عمل کاشت مو انجام میدهند، طبیعی است که عوارض کاشت مو در مردان بیشتر از خانوم ها باشد. به یاد داشته باشید که در کاشت مو همه چیز به مهارت پزشک و وضعیت فرد بستگی دارد. در صورتی که پزشک به صورت تخصصی کار خود را انجام دهد و از طرفی خود فرد نیز نسبت به مراقبتهای پس از کاشت مو نیز دقت بالایی داشته باشد، میتوان انتظار یک رشد بسیار عالی داشت.
سخن پایانی
در این بخش به دنبال پاسخ سوال “آیا کاشت مو عوارض دارد” بودیم و سعی کردیم به صورت کاملا منطقی همه چیز را مورد بررسی قرار دهیم . کاشت مو عوارض دارد، اما برای فردی که تحقیق نکرده است و به مراقبتهای پس از کاشت نیز توجهی کافی ندارد. کاشت مو و عوارض آن برای درصد کمی از افراد رخ میدهد و اغلب افراد یک روز پس از کاشت مو به زندگی عادی خود ادامه میدهند. در صورتی که تجربه کاشت مو داشتید در مورد نتایج آن در بخش نظرات با ما صحبت کنید. هر چه روش کاشت مو نوینتر باشد، احتمال آسیب به پوست و یا بانک موی افراد کمتر نیز است.