ماساژدرمانی عصبی ـ عضلانی
ماساژ درمانی عصبی ـ عضلانی، موسوم به میوتراپی نقاط ماشهای، کارآمدترین نوع ماساژ کمر و درمانی برای مدیریت کمردرد است. دانشگاه مدیریت درد امریکا این نوع ماساژ درمانی را به عنوان درمان مؤثر کمردرد ناشی از آسیب دیدگی بافت نرم (برای مثال کشش و ضرب دیدگی عضله) معرفی کرده است.
روش ماساژ درمانی عصبی ـ عضلانی
در ماساژ عصبی ـ عضلانی فشار متمرکز در شدت متناوب بر ناحیههای گرفتگی عضلانی اعمال میشود. این فشار معمولاً با انگشت، بند انگشت یا آرنج بر روی ناحیه مورد نظر وارد میشود. نکته مهم این است که شدت فشار باید به مدت 10 تا 30 ثانیه یکسان باشد.
ماساژ درمانی درد عضلانی را کاهش میدهد
لمس کردن عضلههای گرفته معمولاً باعث بروز درد میشود، این درد از نرسیدن خون کافی به بافت عضلانی ناشی میشود. نرسیدن خون کافی به عضله و به تبع آن گرفتگی عضله به نوبه خود فرایند نامطلوب زیر را در پی دارد:
- چون خون کافی به عضله نمیرسد، عضله اکسیژن کافی نیز دریافت نمیکند.
- کمبود اکسیژن باعث تولید اسید لاکتیک در عضله میشود.
- اسید لاکیتک باعث حساس و دردناک شدن عضله پس از فعالیت فیزیکی میشود.
- پس از شل شدن عضله در اثر ماساژ دادن، اسید لاکتیک از عضله خارج میشود و به تدریج خون و اکسیژن کافی به آن میرسد.
ماساژ درمانی عصبی ـ عضلانی در ابتدا باعث بروز درد میشود، اما فشار ماساژ دیسک کمر به تدریج گرفتگی عضلانی را کاهش میدهد. تعامل بیمار و متخصص ماساژ درمانی در این مرحله بسیار مهم است و بیمار باید متخصص را از بیش از حد شدید یا ملایم بودن فشار، تشدید یا تسکین درد آگاه کند، ماساژ ماساژور نیز به دقت به صحبت بیمار گوش میدهد و در واکنش به سخنان وی میزان فشار را تغییر میدهد. فشار ماساژ درمانی نباید بسیار دردناک باشد، اکثر بیماران از اصطلاح “درد خوب” برای توصیف حس ناشی از فشار استفاده میکنند.
انتظارهای پس از ماساژ درمانی
هر گونه درد و حساسیت موجود پس از ماساژ درمانی عصبی ـ عضلانی باید به تدریج ظرف 24 تا 36 ساعت از بین برود. عضلههای گرفته بسته به میزان فشار حدود 4 تا 14 روز پس از ماساژ به نحو قابل توجهی شل و آرام هستند.
ماساژ درمانی عمق بافت
در ماساژ درمانی عمق بافت از فشار قویتری برای رسیدن به لایههای عمقیتر عضله و فاسیا استفاده میشود. این نوع ماساژ درمانی میتواند برای رفع درد و گرفتگی مزمن مفید باشد.
ماساژ درمانی عمق بافت بر نواحی مشکلداری مانند «گرههای» عضلانی یا بافت اسکار تمرکز میکند. رهاسازی این نواحی به کاهش درد و التهاب و بهبود دامنه حرکتی کمک میکند. تحقیقات به طور خاص نقش ماساژ درمانی عمق بافت را در درمان درد مزمن پایین کمر بررسی کردهاند. نتایج حاصل نشان دادهاند که این روش در بهبود درد مزمن فوق بسیار مفید است.