بلاگ نیلارز

میکرودرم

advanced divider

میکرودرم

امروزه بسیاری از خانم‌ها به دنبال روش‌های درمانی جوانسازی پوست صورت هستند. خوشبختانه علم پزشکی در این زمینه رشد و پیشرفت چشمگیری داشته است، پزشکان و محققان همواره روش‌های جدیدی برای جوانسازی پوست صورت ابداع می‌کنند. یکی دیگر از این روش‌ها که قدمتی دیرینه دارد، روش میکرودرم صورت است. امروزه تکنیک‌های بسیاری به این روش اضافه شده است. با کمک این روش به جوانسازی و لایه‌برداری پوست صورت، کمک بسیاری می‌شود. با ما تا انتها مقاله همراه باشید تا با میکرودرم صورت و مزایا و عوارض آن بیشتر آشنا شوید.

میکرودرم چیست و چه کاربردهایی دارد؟

با توجه به مطالب عنوان شده در وب سایت onlinelibrary: یکی از روش‌های جوانسازی پوست صورت میکرودرم صورت است، که برای نخستین بار در سال ۱۹۸۵ در کشور ایتالیا انجام شد. به‌تدریج با توجه به تاثیری که روی جوانسازی پوست صورت داشت در سایر کشورهای جهان از آن استفاده کردند. این روش درمانی نوین و جدید ابتدا به سمت کشورهای اروپایی رفت، در حال حاضر این روش یکی از کم‌عارضه‌ترین روش‌های جوانسازی پوست صورت به شمار می‌رود.

میکرودرم صورت یک روش غیرتهاجمی، غیرشیمیایی و روشی برای پاکسازی و جوانسازی پوست صورت است. بدون اینکه عمل باز روی مراجعه کننده انجام شود تمام سلول‌های مرده سطح پوست را از بین می‌برد و به جوانسازی و سلامت پوست صورت کمک بسیاری می‌کنند. این روش جوانسازی پوست صورت با وجود اینکه بسیار آرام و سطحی انجام می‌شود اما می‌توان از آن برای از بین بردن مشکلات عمیق پوستی استفاده کرد. شاید این سوال برایتان پیش بیاید که کاربرد اصلی میکرودرم صورت چیست؟

رفع لکه ناشی از آفتاب

تماس مستقیم پوست صورت با اشعه نور خورشید می‌تواند، فرآیند پیری در فرد را تسریع کند. اشعه آفتاب می‌تواند باعث سوختگی شدید و ایجاد لک روی پوست صورت شود. میکرودرم صورت یکی از روش‌های درمانی است که با استفاده از آن می‌توان علاوه بر جوانسازی پوست صورت به ترمیم بخش‌های آسیب دیده هم کمک کرد. در واقع ترمیم بافت‌های آسیب دیده ناشی از آفتاب سوختگی و لایه برداری پوست صورت می‌تواند یکی از کاربردهای اصلی میکرودرم صورت باشد.

رفع کدری پوست

اگر پوست تیره و کدری دارید، می‌توانید از میکرودرم صورت استفاده کنید. در واقع این تیره و کدر بودن پوست تنها نشان دهنده وجود سلول‌های مرده روی سطح پوست است. میکرودرم صورت می‌تواند همانند یک لایه‌بردار قوی عمل کند و با لایه‌برداری سلول‌های مرده سطح پوست به جوان شدن، شادابی، شفافیت و روشنی پوست صورت کمک بسیاری کند.

یکدست کردن رنگ پوست

در بسیاری از مواقع لک‌های حاملگی، لک‌های ناشی از استفاده از داروی خاص و… می‌تواند باعث تیره و روشن شدن پوست صورت شود. اگر به دنبال آن هستید تا پوست صورتتان را یکدست و یکنواخت کنید، بهتر است از میکرودرم صورت استفاده کنید. میکرودرم صورت می‌تواند با لایه‌برداری و از بین بردن سلول‌های مرده سطح پوست باعث روشن شدن و یکدست شدن رنگ پوست صورت شود.

از بین بردن زخم و جای جوش

بسیاری از افراد از جای جوش‌های جوانی، آکنه، جای آبله‌مرغان و… رنج می‌برند. با استفاده از میکرودرم صورت می‌توان جای جوش و اسکارهای سطحی را از بین برد. هرچه عمق این اسکارها بیشتر باشد مدت زمان و جلسات بیشتری برای میکرودرم صورت نیاز است.
در بسیاری از مواقع آکنه‌های سطحی و ضعیفی روی پوست صورت ظاهر می‌شوند که تنها با یک یا دو جلسه میکرودرم صورت می‌توان آن‌ها را از بین برد.

بهبود روزاسه در سنین میانسالی

روزاسه یکی از مشکلات پوستی است که در سنین میانسالی و سالمندی برای افراد ایجاد می‌شود. این عارضه باعث تغییر رنگ پوست صورت در بخش‌هایی از صورت چون بینی، گونه و پیشانی می‌شود و در نهایت از زیبایی صورت فرد می‌کاهد. همه‌ی روش‌های درمانی پوست صورت نمی‌تواند روی این عارضه تاثیر گذار باشد و تنها روشی که می‌تواند آن را از بین ببرد، میکرودرم صورت است.

کنترل میزان ترشح غدد چربی پوست

خشکی پوست صورت و ترک‌های پوستی می‌تواند دلیلی بر ایجاد چین و چروک روی پوست صورت باشد. استفاده از میکرودرم صورت می‌تواند ترشح چربی پوست را کنترل کند و از خشکی پوست صورت و ایجاد چین و چروک‌های بیشتر جلوگیری کند. میکرودرم صورت با لایه‌برداری پوست صورت و تحریک غدد به تولید چربی، می‌تواند از خشکی پوست جلوگیری کند.

لیفت پوست

استفاده از روش درمانی میکرودرم صورت علاوه بر اینکه لایه‌بردار قوی است می‌تواند سلول‌های سطح پوست را ترمیم کند. این روش با ایجاد کشش منفی و افزایش خونرسانی به بافت‌های صورت می‌تواند از افتادگی و شل شدن پوست جلوگیری کند. به مرور زمان و با افزایش سن و سال قدرت پوست صورت برای ترمیم کاهش پیدا می‌کند، استفاده از این روش‌های درمانی می‌تواند به ترمیم پوست صورت و لیفت کمک بسیاری کند.

میکرودرم آبریژن چیست؟

یکی دیگر از روش‌های جوانسازی پوست صورت و لایه‌برداری، میکرودرم آبریژن است. میکرودرم آبریژن با میکرودرم صورت کمی تفاوت دارد، تنها تفاوت آن هم می‌تواند در میزان نفوذ به پوست صورت باشد. میزان و قدرت نفوذ به پوست صورت در میکرودرم آبریژن بسیار زیاد است و برای درمان مشکلات عمیق پوستی هم می‌توان از آن استفاده کرد. اما از میکرودرم صورت تنها می‌توان برای درمان مشکلات سطحی پوست صورت استفاده می‌کنند.
میکرودرم آبریژن علاوه بر لایه‌برداری پوست، می‌تواند باعث ترمیم مشکلات عمیق پوست صورت شود. بسیاری از افراد به دلیل عوارض کمی که این روش دارد طرفدار این روش درمانی هستند.

انواع روش های میکرودرم آبریژن

میکرودرم آبریژن تکنیک‌های مختلفی دارد که با استفاده از آن می‌توان به جوانسازی پوست صورت کمک کرد. این تکنیک‌ها عبارتنداز:

میکرودرم آبریژن با نوک الماسی

در این نوع از میکرودرم آبریژن از دستگاهی که سری آن از الماس‌های ریز ساخته شده، استفاده می‌کنند. این دستکاه با لایه‌برداری و تراشیدن سلول‌های مرده، راه‌ را برای سلول‌های جدید باز می‌کند. از میکرودرم آبریژن با نوک الماسی بیشتر برای مناطق حساس صورت چون اطراف چشم، دور لب‌ها و.. استفاده می‌کنند.

میکرودرم آبریژن کریستالی

در این روش با کمک یک اسپری، کریستال‌هایی روی سطح پوست صورت ایجاد می‌شود تا با استفاده از دستگاه میکرودرم لایه‌برداری پوست را آغاز کنند. سری دستگاه میکرودرم در این روش از کریستال‌های ظریفی از جنس اکسید آلومینیوم ساخته شده‌‌اند. این سری می‌تواند میزان لایه‌برداری سطح پوست را کنترل کند و با ایجاد خراش‌های جزئی روی پوست صورت باعث از بین رفتن سلول‌های مرده پوست شوند.
در این روش بعد از تراشیدن سلول‌های مرده، با استفاده از همان دستگاه مکیده می‌شوند. این دستگاه دارای یک ورودی و یک خروجی است. از یک طرف لایه‌های مرده را می‌مکد و از طرف دیگر به پاکسازی سطح پوست کمک می‌کند.

هیدروژن ابریژن

یکی از روش‌های جدید میکرودرم صورت، هیدروژن آبریژن است. در این روش از سری کریستالی یا الماس استفاده نمی‌شود. تنها از یک افیوژن پوستی استفاده می‌کنند. از طرفی لایه‌های مرده سطح پوست از بین می‌رود و مواد ترمیم کننده و تقویت کننده وارد سلول‌های پوستی می‌شود. روش درمانی هیدروژن ابریژن باعث افزایش خون رسانی و افزایش سرعت ترمیم پوست صورت می‌شود.

نحوه انجام میکرودرم چگونه است؟
  1. ابتدا باید صورت خود را با استفاده از شوینده مناسب بشوئید. پوست صورت باید عاری از هرگونه چربی و آلودگی باشد.
  2. بعد از آن پزشک با توجه نوع پوست و روش مورد استفاده میکرودرم صورت را آغاز می‌کند. ابتدا با تراشیدن لایه‌های مرده سطح پوست به روشن شدن و شفاف شدن پوست صورت کمک می‌کند.
  3. سپس با استفاده از مواد ترمیم کننده و پاکسازی سطح پوست موجب جوان شدن پوست صورت می‌شود.
  4. بعد از اتمام میکرودرم صورت باید با استفاده از آب ولرم و یک حوله تمیز صورت خود را خشک کنید.
  5. برای جلوگیری از بروز عوارض آن می‌توانید بلافاصله بعد از شستشو صورت، از کرم اکسیددوزنگ یا کالامین استفاده کنید.
موارد منع میکرودرم چیست؟
  • افرادی که روی پوست صورت خود تبخال یا زگیل دارند، به هیچ عنوان تا بهبودی کامل نباید از میکرودرم صورت استفاده کنند.
  • خانم‌های باردار در هر ماهی از بارداری باشند، نباید از میکرودرم صورت استفاده کنند.
  • اگر فردی در دو ماه اخیر جراحی صورت داشته است، باید از انجام میکرودرم صورت چشم‌پوشی کند.
  • افرادی که در یک سال اخیر داروی اکوتان مصرف کرده‌اند، یا بیماری پسوریازیس داشته‌اند از انجام میکرودرم صورت منع می‌شوند.
  • افرادی که در حال درمان با ایزوترتینوئین هستند هم نباید از این روش درمانی استفاده کنند.
مزایای میکرودرم چیست؟
  • این روش نیازی به بیهوشی ندارد.
  • با افزایش سلول‌های فیبروبلاست تولید کلاژن را بالا می‌برند.
  • در مقایسه با روش‌های دیگر جراحی بسیار مقرون به صرفه است.
  • این روش می‌تواند خطوط چین و چروک پوست را از بین ببرد.
  • این روش درمانی بدون درد و عوارض شدید است.
  • باعث شادابی و صافی پوست صورت می‌شود.
  • برای انواع رنگ پوست صورت و جنس پوست‌های مختلف قابل استفاده است.
  • دوره نقاهت ندارد و بعد از آن به راحتی می‌توانید به زندگی روزمره خود برگردید.
  • به هیچ عنوان باعث ایجاد حساسیت به مواد شیمیایی استفاده شده در آن نمی‌شود.
  • بهبود دهنده منافذ باز پوست است.
عوارض میکرودرم چیست؟

با توجه به مقاله منتشر شده در وب سایت healthline: این روش با وجود اینکه عوارض شدیدی ندارد، اما نمی‌توان گفت بدون عارضه است. با وجود اینکه یکی از پرطرفدارترین روش‌های درمانی صورت به شمار می‌رود اما همانند سایر روش‌ها عوارش خاص خود را دارند:

  • ممکن است برای چند ساعت بعد از انجام میکرودرم صورت، قرمزی و التهابات خفیفی روی پوست صورت ایجاد شود. این التهابات موقت بوده و بعد از گذشت چند ساعت بهبود پیدا می‌کنند.
  • ممکن است تا یک هفته پس از میکرودرم صورت، سطح پوست خشک و پوسته پوسته شود. بهتر است از پمادهای آبرسان و مرطوب کننده برای از بین بردن این خشکی استفاده شود. این روش درمانی چربی پوست را کمی از بین می‌رود. به این ترتیب اگر پوست چربی داشتید، پس از میکرودرم صورت کمی از چربی آن کاسته خواهد شد.
  • به دلیل ضربه‌هایی که کاتر میکرودرم روی پوست ایجاد می‌کند، ممکن است سطح پوست کمی کبود شود. البته این میزان کبودی تنها برای یک دوره‌ی موقت است و برای مدت زمان طولانی روی پوست ماندگار نخواهد بود.
  • با انجام میکرودرم صورت، پوست نازک و حساس می‌شود. به همین دلیل بهتر است تا یک هفته پس از میکرودرم از تماس مستقیم با نور خورشید بدون داشتن ضدآفتاب خودداری کنید. باید تا ۳۰ روز پس از میکرودرم صورت از ضدآفتاب استفاده کنید. تا با تماس مستقیم نورخورشید دچارآفتاب سوختگی نشوید.
  • کاتری که با آن سلول‌های مرده سطح پوست را خراش می‌دهند، ممکن است باعث بروز خراش‌ها و زخم‌های سطحی روی پوست صورت شود. البته این عارضه کوتاه مدت بوده و بعد از گذشت چند روز از بین می‌رود.
مراقبت های بعد از میکرودرم چیست؟
  • برای جلوگیری از خشک شدن سطح پوست بهتر است به صورت روزانه از کرم‌های مرطوب کننده استفاده کنید.
  • تا چند روز پس از درمان از رفتن به مکان‌هایی که باعث تعریق زیاد می‌شوند جلوگیری کنید.
  • از انجام فعالیت‌های ورزشی که منجر به تعریق بدن می‌شوند جلوگیری کنید.
  • مقدار میوه، سبزیجات و مصرف آب را افزایش دهید.
  • از ملتهب کردن پوست صورت خود جلوگیری کنید. سعی کنید از ماساژ دادن، از قرار گرفتن در معرض آفتاب و.. خودداری کنید.
  • تا بهبودی کامل زخم‌های سطحی پوست صورتتان، از ضربه زدن به آن جلوگیری کنید. از برداشتن و کندن پوسته‌های صورت به شدت خودداری کنید، اجازه دهید به صورت طبیعی و به مرور زمان پوسته‌ها از بین بروند.
  • برای شست و شوی صورت خود از پاک کننده‌های بدون الکل استفاده کنید تا از التهاب پوست جلوگیری کند.
  • تا دو الی سه روز پس از میکرودرم صورت از کمپرس آب سرد و کرم‌های ضدالتهاب استفاده کنید.

Login | ورود